Same but different

 
Jaha hörni, som ni vet håller jag på att kämpa som en dåre för att ändra min kropp. Här på bloggen ser det ut som att jag försöker gå ner i vikt, vilket delvis är sant. Jag har i princip alltid haft en bra kropp, inte varit svinstark, men varit smal med lite muskler. Sedan jag skadade knät och sedan ryggen så har det ändrats något otroligt. Jag har inte blivit tjock, det skulle jag aldrig säga, men inte haft samma trim om man säger så. I maj i år kände jag att nu fick det fasen vara nog. Jag bara SKA få tillbaka min kropp, trots att ryggen hela tiden skriker för att det gör ont. Jag har nu gått emot alla sjukgymnaster, naprapater och läkare som jag träffat sedan ryggen gick sönder, och jag har kört mitt eget race. Målet är att komma ner till min "trivselvikt" och att bygga upp muskler så att jag kanske någon gång slipper ha ont i ryggen, att jag orkar mer, och att jag helt enkelt får tillbaka "min" kropp igen.
 
Som ni vet väger jag mig varje morgon för att se om det blir några framsteg där, och även om siffran på vågen inte alls är ett tecken på framgång, så är den en liten indikation på att det går åt rätt håll. Dock gäller det ju att inte stirra sig blind på den exakta siffran varje dag. Det kan ni ju se på mina veckosummeringar. Högsta vikten och lägsta vikten kan skilja gaaaaanska mycket även fast det är dagarna efter varandra. Det som är intressant är medelvikten från vecka till vecka. Viktigt att komma ihåg också är att muskler ju väger mycket mer än fett. Jag ska ju bort med en del kilo fett, men jag ska bygga en hel del kilo muskler också, så vikten kommer inte vara jätteförändrad i slutmålet.
 
Nu när jag har hållt på i 2,5 månader (dock verkligen fullt ut i 1 månad) så ångrar jag att jag inte tagit några ordentliga bilder med jämna mellanrum. De jag tagit med telefonen är jag dock väldigt glad att ha för nu när jag satte ihop de som såg hyfsat lika ut på rad bredvid varandra så kan jag faktiskt SE viss skillnad i kroppen. Första bilden från 19e maj är innan jag började köra på, mittenbilden från 5 juli är precis när jag börjat köra på ordentligt, och sista bilden är idag, tagen för någon timme sedan. Vi kan väl alla hålla med om att det som förändrats mest i min kropp är nog partiet runt magen, men jag tycker även att överarmarna och ansiktet har viss skillnad.
 
Viktmässigt i de olika bilderna ligger vikten på första bilden på 69,0 kg, mittenbilden på 67,7 kg och sista bilden på 66,0 kg. Alltså inga jätteförändringar i vikten. Hälsomässigt ligger min ryggsmärta ungefär tusen gånger värre på första bilden än på sista, och jag är SÅ nöjd med mig själv. Orkmässigt ligger jag också tusen gånger bättre på sista bilden än på första. Bara en så enkel sak som att ha lust att göra saker hela dagarna och inte bara sitta i soffan. Eller det faktum att jag när jag går och lägger mig på kvällen faktiskt längtar till morgonen efter då jag får gå och träna! Det trodde jag aldrig att det skulle hända.
 
Summa av det här inlägget är; Jag är bra! :)

Bra kämpat!! Heja heja!

Svar: Tack :)
sandraenerstrand.se
Remember me