Mitt hår

 
Jag har lääääänge länge gått och funderat över mitt hår nu. Ska jag färga det mörkare, lägga i slingor? Ljusare, mörkare? Klippa det? Spara ut? Det är det som är så dumt med håret. Om man gör en förändring så är det inte jättelätt att ändra igen. Visst, byter man hårfärg kan man ju färga tillbaka, men det blir inte så bra för håret. Men klipper man sig däremot, då kan man ju inte få tillbaka längden. Det är nämligen framförallt klippning jag har gått och funderat på. Som ni vet har jag ju länge haft långt hår, och trivs ju i det. Jag gillar framförallt att kunna göra lockar i håret och få hollywood-svallet när man ska göra sig extra fin. MEN! Det långa håret är ju också jobbigt till vardags.
 
Därför har jag länge gått och funderat på att klippa av mig håret till nyckelbenen ungefär. Jättekort i mina ögon, men ändå så att axlarna täcks. Jag tror det skulle vara otroligt skönt. Men jag är såklart rädd att jag skulle ångra mig och då finns ingen återvändo. Fast, det finns det faktiskt. Det finns ju löshår. Jag gillar faktiskt löshår, men bara så länge det ser naturligt ut. Det blev ju en ordentlig löshårshysteri när alla i Big Brother hade löshår som var sjukt långt och onaturligt. Det är inte fint, men att däremot ha löshår som smälter in med ens eget hår genom att bara fylla ut eller förlänga, det är fint.
 
Jag själv har faktiskt haft löshår en gång i tiden. Det var när jag tappade en massa hår pga en frisörolycka då hälften av håret bara gick av. Då fick jag tillslut klippa av håret jättekort, och det trivdes jag INTE med. Därför skaffa jag löshår som en förlängning. Jag använde då clip-ins vilket var jätteskönt, för då kunde man ha kort hårt och man ville ibland. Toppen! Så hur känner ni, är ni också FÖR löshår som jag? (Naturligt snyggt dock....)
 
För er som är sugna på lite löshår kan ni klicka er in hos Rapunzelofsweden och kika runt, de verkar ha riktigt bra löshår faktiskt :)

Tack!

Vad roligt att så många gillade mitt inlägg om saker till lägenheten. Ni är så fina!
 
En sak som jag också skulle vilja göra i lägenheten är att renovera mitt badrum. Jag har ett badrum med våtrumsmatta på golvet och klinker på väggarna. Det som fanns därinne när jag flyttade in var en toalettstol, ett badkar och ett handfat som stod på ett rör. Alltså, ett sånt där handfat som inte har något skåp under sig eller så. Dessutom fanns en spegel, några hyllor och ett spegelskåp ovanför handfatet. Spegelskåpet var det fulaste och äckligaste jag någonsin sett. Huua! Det jag har gjort där inne är att jag har bytt ut det skåpet till ett större och finare, och jag har även ställt in ett skåp att ha under handfatet, så slippen man dessutom se det där äckliga röret. 
 
Dessa små förändringar gjorde väldigt mycket! Men det är ändå inte ett sånt badrum jag skulle vilja ha. Men vem renoverar en hyreslägenhet så mycket? Inte jag tyvärr. Men om jag hade köpt den här lägenheten hade det stått högst upp på alla mina to-do-lists. Är det konstigt att tänka så? Skulle ni renoverat ändå?

Min lägenhet

Något som under en längre tid har varit väldigt "inne" att blogga om är ju heminredning. För något år sedan förstod jag mig inte på folk som la många tusentals kronor på att inreda sin hem. Visst, det är ju alltid kul att ha ett fint hem, men enligt mig fanns så mycket annat som var roligare att lägga pengar på, kläder och resor till exempel. MEN! Det var innan jag skaffade min första helt egna lägenhet. En lägenhet som är bara min. Jag bestämmer. Vill jag ha det fint, måste jag se till att det är fint. Om jag är missnöjd med något, kan jag ändra det.
 
Så helt enkelt, fasen vad kul det är att köpa grejer till lägenheten! Och allra roligast är ju när man hittar något som bara passar sådär superbra! Som den här fina tavlan jag hittade efter att ha "letat" lite oseriöst i fem månader:
 
 
En annan rolig grej att hitta är ju sådant som är fint, passar in och dessutom är praktiskt! En sådan sak som jag nyligen fått hem är den här:
 
 
Det är alltså ett spegelskåp (Den står bara tillfälligt där den står nu, jag tänker hänga upp den på väggen) som man öppnar och har alla sina smycken i. Helt underbart!