Inte för att jag är sån men..

Igår var det ju Finest Awards, vilket jag ska erkänna att jag inte har så stor koll på, men en sak vet jag. Och det är att den här Micah (hoppas jag skrev rätt) var nominerad i någon kategori. Jag såg att det var iallafall inte hon som vann den. Tack och lov säger jag. Inte mot henne personligen, men mot hennes blogg. Jag har varit inne på den typ två-tre gånger, och den verkar ju gå ut på att hon är just en ung mamma. Jag tycker detä r förfärligt, eftersom jag inte anser någon vara mogen att ha barn vid 14-15 års ålder.

Nu kanske många av er blir besvikna på mig för att jag skriver ut ett sånt här missnöje/ogillande här i bloggen, men även jag har sånt. Jag tycker att det är illa att någon kan få en stor blogg och "bli rik" på att skaffa barn i allt för tidig ålder. För det är det! Visst, hon är kanske redo för barn som person, MEN vårt samhälle är INTE uppbyggt på ett sätt som gör att barnet kommer få det bra. När hennes barn börjar skolan, har hon själv knappt gått ut skolan. Hur bra blir det? Jag tycker inte man ska skaffa barn förrens man kan ge barnet en bra miljö att leva i.

Efter att den här tjejens blogg blev stor har jag fått jättemånga "reklamkommentarer" här på min blogg av folk som säger sig ha en blogg där dom skriver om hur det är att vara ung mamma, och den ena är värre än den andra. Allt från att vara 17 och ha tre ungar, till att vara 14 och gravid med tvillingar. Även reklam om bloggare som skriver om att vara 14 med ett barn, och med en pappa till barnet som slår henne. Alltså, hur blev det såhär? Jag kan inte annat än tro att det hänger ihop. Folk gör vad som helst för att bli kända.

Nej, jag hade blivit besviken om hon hade vunnit, och då inte för att hon som person inte får vinna, det får hon jättegärna göra, hon verkar ju vara en bra människa som tar ansvar för vad hon gjort och så, och hon är säkert jättetrevlig. MEN, jag vill inte att hon ska vinna just för innehållet i hennes blogg. Det sänder fel signaler till unga.

 

Vad tycker DU, har jag RÄTT eller FEL?

tycker också det är helt fel, att det är illa att någon kan få en stor blogg och "bli rik" på att skaffa barn i allt för tidig ålder..håller med!;)

Håller helt med dig!

jag håller med dig :) det var bra vinnare iår tycker jag!

sv: tycker det var ganska dåligt, inte dom jag hoppades på att vinna vann, men jag håller helt med dig med micah, tur att hennes blogg inte vann!

sv; jag tycker att du har rätt men jag tycker det var bra att Kenza vann någonting (har inte koll på vad) :P

jag hänger inte med så mycket med det :P haha men gilla att carolina gynning vann bäst klädda kvinna :)



Jag håller med till viss del, kramis

Har inte kollat så noga. Hänger inte med, liksom

Håller inte med dig någonstans. Och om jag ska vara ärlig så blir jag bara frustrerad av ditt inlägg. Hon kanske blev nominerad för att hon gör ett sådant GRYMT bra jobb med att klara av skolan, sitt barn och allt skitsnack kring henne och hennes ålder. Så vitt jag vet så finns det INGEN bestämd ålder på när man "ska" bli mamma. Mamma blir man när man känner att man är redo och vet att man klarar av att ta hand om ett barn och kan ge barnet den uppväxt som barn förtjänar - Kärlek och omtanke, det är väl ändå det viktigaste? "Hon verkar ju vara en bra människa som tar ansvar för vad hon gjort och så.." var nog det dummaste jag läst?! "Ta ansvar för hon gjort"?! Tror inte att det var ett misstag att hon valde att behålla sitt barn. Nästa gång du skriver ett sånt här inlägg, tänk efter två eller tre gånger.

Svar: Jag tycker att Kenza äger och hon var värdig årets modeblogg :)Kram

Svar till amanda: Härligt att få någon annans syn på det hela :) Tråkigt bara att du ska "trycka ner" mina åsikter om det. Man får väl tycka och tänka som man vill? Eller? :) Jag har heller inte sagt att det finns någon speciell ålder pånär man "ska" bli mamma. Precis som jag skriver, så tycker även jag att man ska bli mamma när man själv känenr sig redo för det, och detä r mycket möjligt att hon är det. JAg tycker bara att det är dumt att hon blivit så stor och så eftersom att hon inspirerar andra unga till att bli unga mammor, och dessa människor kanske inte är redo. Att jag skriver "Ta ansvar för vad hon gjort" menar jag att hon blev gravid. Hon har ju själv sagt att det inte var med flit hon blev gravid, och då ser jag det som att hon tar ansvar för vad hon gjort - oskyddat sex, utan planer på att bli gravid. Självklart är det viktigaste att barnet får kärlek och omtanke, men jag anser att det ifnns så mycket mer än det osm är viktigt. Exempelvis att man har RÅD med ett barn (ja, hon, som får massa pengar för bloggen nu komemr att ha råd, men kanske inte alla de som hon inspirerar till att skaffa barn) Att man kan bo som en egen familj, och inte hela tiden lämpa över barnet på mor/farföräldrar. Så tro mig, jag VET vad JAG tycker, och jag har "tänkt efter två eller tre gånger" innan jag lagt ut inlägget. Till och med mer än så, jag har tänkt på detta ända sedan jag såg hennes blogg första gången och jag började få alla dessa reklamkommentarer där det stod att någon precis fått veta att hon är gravid med tvillingar och är född -97, och liknande. Det är inte just den här bloggaren jag är emot och rädd för, jag är rädd för de unga tjejer osm får bilden av att deras liv kommer bli så bra och glamouröst av att skaffa ett barn när man tror att man är redo, men kanske inte är det. Men som sagt, tack för din syn på det hela :)

Vet faktiskt inte vem som vann vad på den galan men håller med dig i mycke angående ung å mamma för hon har haft tur med sig att få en stor blogg men risken finns att andra unga tjejer tror att bara dom får ett barn å har en blogg så blir dom rika på de å de är den farliga delen av de hela.



Kram Laila

jodu .. jag är inet så inne i detta heller^^

så jag kan nt svara på din fråga typ ? :(

Ska jag va ärlig har jag ingen som helst koll på dem faktiskt haha. Dock måste jag hålla med om en del du skriver, det är på tok för många unga människor som väljer att skaffa barn nu. Jag har alltid sagt efter 25, då kan jag börja tänka tanken men skulle det ske innan och jag känner att det är rätt. Att jag har ett fast jobb, en fast bostad osv så är det väl klart att man klarar det.. Fast jag är ju iofs ca 5 år äldre än Micha :P

sv: Har inte så stor koll på det där men Isabelles blogg läser jag ju så blev glad när hon vann :)Sen blev jag glad när Paow vann istället för Kissie :)



Åh tycker du har rätt på den där. Asså visst hon är stark, men ofta man liksom åh jag vet inte hur man ska förklara det. Du har redan gjort det bra så ahha ja :) Tycker du har rätt! ^^

HERREGUD GER HON FEL BUDKAP KNAPPAST GER NÅGON FEL BUDSKAP TILL UNGA ÄR DET KISSI

Sv:håller med dig

håller helt med dig!

sv; jag har ingen som helst koll på det där , men kan hålla med dig om att när man är 14-15 år ska man banne mig inte ha barn och andra som bloggar lär ju tro att om de skaffar barn när de är unge så blir de rika ... aja kramkram :)

sv: Jag har ingen koll som helst på finest faktiskt ;) men jag håller med dej om att de var bra att micha inte vann något ! :p

sv: haha ja hade ingen aning om det fören ja läste detta inlägg. Men jag håller faktiskt med dig! en flicka på 14 år ska inte ha barn för dom är fortfarande barn själva.

sv' jag har inte ens kollat upp vinnarna faktiskt.. men håller med dig om det här mamma och barn bloggar. och allt sådant där. känns som att det går till överdrift liksom :) råkar dom ha ett barn eller skaffar dom barnet för bloggen? hemsk tanke, men känns lite så :)

sv,

haha jag har faktiskt inte ens någon aning om vad finest awards är :P

men nu när jag läste ditt inlägg här så antar jag att det något blogg pris, kan det stämma? :)

Håller verkligen inte med dig, det är starkt av mikaela att klara av allt. Och låter mer som du själv är avundsjuk bara. Ta hand om dig själv istället för att snacka om andra !!!!!!!!

Bra skrivit! Inget personligt mot henne, har varit inne på hennes blogg och hon verkar sköta allt bra. MEN en 15 åring är allt för ung för ansvaret över ett barn, visst vissa är mognare en andra men som du skev hon har lång tid kvar i skolan både gynmasium och universitet.

Du har absolut rätt!

Håller med dej, alltför unga människor ska inte ha barn, dom ska få tid till att växa upp själv först.



SV: Allt är bara fint med mej :)

Hur står det till själv?

Fel

Jag tycker det är rätt att ha en åsikt, men jag tycker INTE att man ska skriva ut den på en blogg när det handlar om en annan människa. Det är bara riktigt elakt! Speciellt när du som har stort läsarantal startar någon slags diskussion i kommentarfältet där det kastas skit på Micah.

håller fullständigtmed!! :P

Jag håller med dig helt och hållet!

Håller inte alls med dej, låter som om du är en aning avundsjuk.. tycker det är starkt gjort av mikaela att sköta om barnet, gå i skolan och ha kul samtidigt. Hon kanske är bättre på att ta hand om barn än många vuxna, finns många barn med vuxna föräldrar som inte har det bra, så inte tror jag att Kelly kommer få någon sämre uppväxt än någon annan! Och hade hon vunnit jade det ju varit för att folk har röstat på henne och ville att hon skulle vinna!




Remember me